top of page

Eğitimimiz Hakkında

2019-2020 döneminde Covid salgını nedeniyle kapalı mekan çalışmalarımıza ara verdik. Önce sağlık!

Çalışmalarımıza FENERBAHÇE PARKI'nda açık havada devam ediyoruz. ​

Çalışma düzeni: İstanbul içinde yaptığımız periyodik çalışmalar, her sene Ekim-Haziran arası, 8 ay boyunca (32 hafta) devam eder. Haziran ortalarında yaz arası yapıyoruz. Sonbaharda, Ekim ayında yeniden başlıyoruz. Yaz boyu bize ulaşanlar ile Eylül ayı içinde haberleşiyoruz ve yeni grupları kuruyoruz. Konu, spiral bir yapıda yıllara yayılarak derinleştiriliyor. Her grup, haftada bir gün kendi seansında buluşup, 1,5 saatlik çalışma yapıyor. Ama öteden beri eş düzey seviyedeki diğer sınıflara ve hatta ileri seviyedeki arkadaşların daha geri seviye sınıflara, vakitleri oluyorsa gelmelerini teşvik ettim. Siz de vakit ayırabilirseniz diğer eş seviye grupların çalışmalarına fazladan katılabilirsiniz. Haftalık periyodik çalışmaların dışında, oldukça yoğun geçen hafta sonu, tüm gün çalışmaları, öğrenim sürecinde oldukça etkili-verimli oluyor. Ayrıca Yaz döneminde, okulların kapanması ardından farklı seviyelerde bir haftalık Tai Chi kamp çalışmaları (Kuzey Ege, Bademli Köyü) yapıyoruz.

Bu kampların etkisi kent içinde aylarca yaptığımız çalışmalara bedel oluyor. Kesinlikle öneririm.

 

Kıyafet: Rahat, sade kıyafetlerle gelebilirsiniz. Dilerseniz eşofman da olur. Sadece ayakkabı düz, ince tabanlı ve esnek olsun.

Salon için bir ayakkabı ayırmakta yarar var. Zemin ahşap. Kimi arkadaşlarımız dans patiği, kimi, el örgüsü patik, hatta eski deri mest kullanan var. Dersler başlayınca ideali nedir zaten ben size örnek göstereceğim. Kalın tabanlı, koşu için üretilmiş spor ayakkabılarını tercih etmiyoruz. Çünkü zemini hissetmek istiyoruz. Ayak üşümüyorsa, çıplak ayakla bile yapılır.

 

Çalışmalara Katılım:

Kayıt için bir e-posta göndermeniz yeterli. Hızlı iletişim için telefon numaranızı da verirseniz yararlı olur. 

 

Yaş sınırı:

 

Küçüklerin T’ai Chi Ch’uan öğrenmesinde bir zorlanma hali var öğretmen-öğrenci her iki taraf açısından. Bu yüzden, velilere enerjilerini daha rahat boşaltabilecekleri, karşı bedenle temas kurarak kendi bedenlerini daha iyi tanıyabilecekleri bir dal olarak Judo çalışmalarını öneriyorum. Yaşı küçük olup, bugüne kadar sabırla kalarak T’ai Chi Ch’uan çalışabilen sadece bir kız öğrencim oldu. Başladığında 15 yaşında idi.

 

Üst sınır yok! Salona gelebilen herkesle çalışabiliriz. Bu kadar umutlu bir durum! Mesele kendimizi salona getirebilmek. Bir yogi hikayesi ile destekleyeyim ne demek istediğimi:

Sormuşlar üstada, “Yoga’da en zor ne?” diye.

Soran, elbette hareket açısından zorluğu kastediyormuş.

Yanıt: “ Örtüyü-matı, yere serip üstüne geçmek!”

 

Yılların emeği ile eğitmenlik aşamasına gelmiş arkadaşlarımızla da iletişime geçip, size daha yakın bölgelerde çalışma gruplarının oluşumuna katılabilirsiniz... 

bottom of page